Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ & ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

 

10η Χρονιά και συνεχίζουμε…

 

 

Όταν το 2013 ξεκινήσαμε το πρόγραμμα πρόληψης σε συνεργασία με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας, σε καμία περίπτωση δεν ήταν στη σκέψη και πολύ περισσότερο στις προθέσεις μας, η διατήρησή του Δέκα ολόκληρα χρόνια. Ξεκίνησε δειλά, πολλά σχολεία αναρωτιόντουσαν τότε τι ήταν το περιεχόμενο κι αν τους ενδιέφερε, για να φτάσουμε σήμερα να ζητούν την παρουσίαση ανεξάρτητα από το υπόλοιπο πρόγραμμα μαθημάτων της Εστίας.

 

Ένα μήνα πριν την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, μέσα σε 3 μήνες είχαμε κάνει 25 παρουσιάσεις. Συνεχίσαμε ακόμα και μέσα στην πανδημία κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία.

Την περασμένη σχολική περίοδο, -επίσης με πολλές δυσκολίες, όπως απαγόρευση μετακινήσεων- έγιναν 21 παρουσιάσεις.

Από τα θετικά της περασμένης χρονιάς ότι ξανακάναμε διαδικτυακή παρουσίαση  με το 1ο Πειραματικό Λύκειο Χαλκίδας  και το Λύκειο Σορώνης της Ρόδου –από την παρουσίαση αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία. Επίσης ήταν σημαντική η συνεργασία μας με την Γερμανική Σχολή Αθηνών –έξη τμήματα-.

Με περίπου 8500 μαθητές να έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, -αν δεν είχαμε την πανδημία ήδη θα είχαμε ξεπεράσει τους 10000 μαθητές- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...! 

Πρώτη Παρουσίαση για φέτος την Δευτέρα 10-10-2022 με το Γυμνάσιο Κανήθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου